دستگاه فرم فیل سیل
بسته بندي محصولات غذايي با دستگاه فرم فیل سیل يكي از كم هزينه ترين روشهاي بسته بندي است كه در عين حال ماندگاري مناسبي نيز براي محصول فراهم كرده و در ابعاد و اشكال متفاوت و مناسب قابل دسترسي مي باشد .
به دليل انجام تمامي عمليات بسته بندي در دستگاه فرم فیل سیل ، شامل: ساخت ظرف، پر شدن ظرف، دربندي و در نهايت برش و جدا سازي بسته ها از هم در يك فرآيند به هم پيوسته و سريع و بدون دخالت عامل انساني، نتيجه كار يك بسته غذايي بهداشتي و ارزان با تيراژ مناسب و با استفاده از حداقل نيروي انساني است . بسته بندي با دستگاه فرم فیل سیل بيشتر براي مواد غذايي به شكل مايعات رقيق و نيمه غليظ مانند: مربا، عسل، شكلات مايع، انواع مواد لبني و كره، دسر و … كاربرد فراواني دارد .
شرح كل عمليات بسته بندي در دستگاه فرم فیل سیل به صورت خلاصه به شرح زير است :
1- گرم كردن فيلم ظرف ساز ( Heating ) :
در اين قسمت فيلم پليمري كه ظرف از آن تهيه مي شود و عمدتا” از جنس PS يا PET ميباشد توسط دستگاه به حدي كه قابليت فرم پذيري داشته باشد ، بسته به جنس پليمر و ضخامت آن از 200 – 130 درجه سانتيگراد گرم مي شود .
2- فرم دهی ظروف ( Forming ) :
در اين قسمت فيلم گرم شده توسط فشار هواي مثبت و كشش مكانيكي فيلم به شكل دلخواه فرم داده شده و ظرف ساخته مي شود .
3- پر كردن ( Filling ) :
در اين قسمت ظروف ساخته شده به محل پر كن هدايت شده و از مواد مورد نظر به مقدار تعيين شده پر مي شوند .
4- دربندي با سيل حرارتي ( Sealing ) :
در اين بخش از ماشين، ظروف پر شده با روكشي از جنس فويل آلومينيوم يا تركيبي از فويل و پليمر توسط حرارت و فشار مكانيكي دربندي مي شوند .
5- برش ( Cutting ) :
در اين قسمت، ظرف بسته بندي شده برش خورده و از هم جدا شده ودر نقاله خروجي قرار مي گيرند .
کلمات کلیدی :
دستگاه – ماشین – بسته بندی – فرم – فیل – سیل – سینگل یوز – تکنفره – عسل – مربا – کره – خامه – پنیر – آب – لیوانی – آبمعدنی – سس – شکلات – ژله – مایونز – کچاپ – کرم – ارده – کاکائو – روغن – زیتون